Skip to main content

Skilsmissegrupper

Når mor og far går hver til sit, falder barnets verden fra hinanden. For alle børn opleves skilsmissen som et tab og en sorg. Hverdagen forandres totalt, når barnets liv og nærvær med mor og far deles op i to verdener. Mange børn har svært ved at tale med mor og far om, hvad de tænker og føler, og hvordan de egentlig trives, fordi det jo netop handler om mor og far. Desuden er mange bange for at gøre mor og far kede af det.

Mødes i grupper

Derfor tilbyder jeg gruppe for børnene. Gruppen mødes i hyggeligt lokale hver anden uge efter skoletid. Alle børn får udleveret bogen: “Mor og far er skilt”, som jeg har skrevet i samarbejde med psykolog Lotte Kappelskov Davidsen.

Overset sorg

Derfor går mange børn alene med en overset sorg, som kan føre til ensomhed, tristhed og manglende koncentration. Om deres verden bliver hel igen, afhænger i høj grad af, om de får den støtte og hjælp, de har brug for til at forholde sig til deres tab. Børn har brug for at føle, at de ikke er alene, og at andre forstår og anerkender deres tanker og følelser. De har brug for et sted, hvor de kan få talt om, hvad skilsmissen betyder for dem. De har brug for at være sammen med en voksen, der ikke er så tæt på, og som har erfaring i at tale med børn. Og de har brug for et sted, hvor de også kan møde andre i samme situation, og hvor de trygt kan tale om det, de går og tænker på. Her kan de få hjælp til at forholde sig til og finde sig til rette med den forandrede hverdag og til at få de to verdener til at hænge sammen.

Jeg hedder Henny Nørgaard og er psykoterapeut MPF. Dette betyder, at jeg er medlem af Psykoterapeut Foreningen, og det er din garanti for, at jeg er veluddannet og har lang klinisk erfaring.

Jeg tilbyder tre ting:
Samtaleterapi
Undervisning
Bøger

Omdrejningspunktet for hele mit virke er, at der altid er en sprække til liv og lys – uanset hvor vanskelig situationen må være.