Skip to main content

Unge i terapi

Tab og sorg

Unge, der har mistet forældre, søskende, kæreste eller venner, føler sig ofte alene med deres sorg. De oplever, at omgivelserne har svært ved at spørge til, tale om og rumme deres smerte. Mange føler sig derfor isolerede fra kammeraterne. Også forældres skilsmisse og forældres alkohol- og misbrugsproblemer er en sorg, du som ung kan have brug for at bearbejde i samtaleterapi.

Usikkerhed

Venskab og kærlighed kan fylde livet med håb og glæde, men venskab og kærlighed er også sårbar. Det oplever unge, som er usikre på, hvad vennerne tænker om dem, alt for godt. Samtaleterapien giver dig redskaber til at forholde dig til omverdenen på en måde, som er mere hensigtsmæssig og nuanceret.

Krav

Som ung står du over for høje krav. Du skal på samme tid være dygtig, smuk, rig, smart, elsket, perfekt og helst speciel eller noget særligt. Nogle unge stiller også høje krav til sig selv. Krav, som ingen kan leve op til.
Mange bliver ramt af stress og depression, føler angst og handler tvangspræget. Tristhed, håbløshed og usikkerhed kan komme til at fylde hverdagen.

Betydning og ensomhed

Svigtet og forladt – sådan oplever mange unge det, når de bliver overmandet af tvivl. Er der nogen, der holder af mig? Har jeg nogen betydning? Hvorfor føler jeg mig ikke betydningsfuld? Tvivlen er ofte meget smertefuld. Nogen forsøger at kontrollere eller overdøve denne indre smerte gennem misbrug, spiseforstyrrelser eller ved at skære i sig selv.

Jeg hedder Henny Nørgaard og er psykoterapeut MPF. Dette betyder, at jeg er medlem af Psykoterapeut Foreningen, og det er din garanti for, at jeg er veluddannet og har lang klinisk erfaring.

Jeg tilbyder tre ting:
Samtaleterapi
Undervisning
Bøger

Omdrejningspunktet for hele mit virke er, at der altid er en sprække til liv og lys – uanset hvor vanskelig situationen må være.